Information juni: Ny styrelse, grilla säkert, grävskopa på vift och ny markispolicyNy styrelse valdes på årsstämman

Den 16 maj ägde årsstämman rum i förenings­lokalen. 29 medlemmar närvarade och valde en ny styrelse för kommande period. Missade du årsmötet finns stämmoprotokollet nu tillgängligt på Nabos portal. Gå in på nabo.se, logga in med ditt Bank-ID och klicka dig fram till dokumenthanteraren.

GRILLA FÖRSIKTIGT …

Sommar, sol och grillning hör ihop. Samtidigt är det just nu väldigt torrt i marken. En kontrollerad eld kan snabbt leda till brand om den inte sköts rätt.

  • Kontrollera att det inte råder eldningsförbud hos Länsstyrelsen.
  • Grillen ska stå plant och helst på obrännbart underlag, minst en meter från en vägg.
  • Lämna aldrig grillen utan tillsyn.
  • Ha alltid vatten eller brandsläckare till hands.
  • Ring 112 och larma räddningstjänsten om det börjar brinna.

… och tänk på grannarna om kvällen blir sen

Under sommarmånaderna ställer många i ­föreningen upp både dörrar och fönster för att svalka sig. Samtidigt umgås många på gården. Tänk på att vi alla ska samsas.

Föreningens trivselregler

Vad brinner du för?

Markiser? Gården? Solceller? Eller en gemensam grill?

Vår förening behöver skapa en intressegrupp med hjälp av engagerade medlemmar för att få fart på projekten. Men innan dess kommer vi skicka ut en enkät där du får tycka till och kryssa för de projekt du tycker är viktigast. Håll utkik i din e-postlåda och på gastfriheten.se.

Stäng tjuvarna ute i sommar!

Visst kan det kännas lockande att ställa upp por­tarna på vid gavel när det är som varmast eller när det ska bäras ut brickor med mat till gården. Men ta för vana att stänga igen när du går in för kvällen. Tillsammans minskar vi risken att någon drabbas av inbrott!

Grävmaskin på vift

Den 22 maj fick vi besök av en gräv­maskin – några kanske hörde den parkeras ­under morgon­timmarna? Tidig start på dräneringsarbetet? Nej, efter lite efterforskning visade det sig att en person hade stulit den på ett bygge i Skarpnäck och kört hit den olovligen. Företaget som ägde grävmaskinen hämtade den samma dag.

Markispolicyn ska uppdateras

Årsstämman biföll en motion om att tillåta ­markiser även över fönster där det inte finns balkong. Styrelsen kommer att uppdatera nuvarande policy och publicera den på föreningens webbplats, gastfriheten.se.

Brf Gästfrihetens markispolicy (PDF)