Information september: Städdag, cykelrensning, uppryckning i tvättstugan och hälsa på hos Gästfrihetens egen tomteStäddag söndag den 15 oktober – vi ses!

Välkommen till höstens städdag! Vi samlas utanför föreningslokalen söndagen den 15 oktober, klockan 10.00 för att gå igenom vad som ska göras under dagen. Bland annat kommer vi städa gemensamhetsutrymmen, tvättstuga, barnvagnsrum samt källargångar. Vi bjuder på fika och grillad korv under dagen.

Flytta cyklar från I-huset

Under hösten inleds dräneringsarbetet, med start vid I-huset om ca 1,5 månad. Området intill husfasaden måste då rensas från cyklar och annat. Det gäller även saker på uteplatserna, eftersom marken runt huset ska grävas upp. Även de gamla sopnischerna (de gråa dörrarna intill entréerna) behöver tömmas på ev. saker. Använd cykel- och barnvagnsrum i källaren eller ställ din cykel utanför U- eller L-husen. Styrelsen återkommer inom kort med exakt datum för när saker ska vara bortflyttade.

Märk upp din cykel senast 15 oktober

För att undvika att cykelrummen blir för fulla är det dags för en ny rensning. Märk därför upp din cykel med namn, lägenhetsnummer, e-postadress och datum. Gäller både cyklar i såväl cykelrummen som utomhus vid alla hus. Cyklar som förblir omärkta på städdagen kommer att ställas i skyddsrummet. Det som ingen gjort anspråk på efter sex månader kommer att slängas.

För att underlätta för dem som använder sin cykel dagligen att använda cykelrummen ber vi er med cyklar som används sällan att sälja/skänka dessa alternativt ställa dem i egna förrådet eller utomhus.

Så kan vi spara pengar genom att själva städa efter oss nere i tvättstugan

Tvättstugans status har sakta men säkert sjunkit på senare tid, något som ofta når styrelsen via e-post från medlemmar. Som ett sätt att spara pengar under en ansträngd ekonomi städas den numera inte lika ofta som förut av vår städfirma. Men nog kan vi alla bli bättre på att göra rent efter oss och samtidigt spara en slant? Styrelsen vädjar till alla medlemmar om att bli mer noggranna med att göra rent maskiner efter avslutad tvättning, rensa tumlarna från ludd och även gå ett varv med sopborsten om golvet ser smutsigt ut. Tack!

Hälsa på hos Gästfrihetens egen tomte

Du har väl sett att vi har en ny granne? Bland pallkragarna vid L-huset har trädgårdstomten Ture flyttat in. Även om han sällan syns till själv kan man nästan dagligen se spår av hans arbete vid huset: en ny hängmatta, ett kubbspel och en fågelskrämma har nyligen satts upp.